Insurello tar in över 6 miljoner kronor i sin andra investeringsrunda

De hjälper dig att få försäkringsersättning när du skadat dig – nu tar Insurello in 6,3 miljoner kronor via bland annat Luminar Ventures.

 

Insurello är en digital tjänst som hjälper dig att söka försäkringsersättning när du skadat dig. Bolaget sätter sig in i ditt fall och tar över kommunikation och processer med försäkringsbolagen via sin digitala plattform. Nu tar de in en investering på totalt 6,3 miljoner kronor av Luminar Ventures, Wave Ventures samt affärsänglar.

 

”Vi är väldigt imponerade av teamet på Insurello och vad de åstadkommit på kort tid. Försäkringsbranschen håller på att förändras med hjälp av digital teknik. Insurello har utvecklat en tjänst som skapar mycket stort värde för människor som blivit skadade och idag missar att bli ersatta på ett riktigt sätt”, säger Jacob Key General Partner på Luminar Ventures.

 

”Det här är början på ett nytt kapitel både inom försäkringsbranschen och för Insurello. Vi är väldigt glada för deras förtroende och för de möjligheter som denna investering skapar för Insurello”, säger Marcus Janback, VD och medgrundare av Insurello.

 

Insurello vann i vintras Årets Startup-bolag 2017 i Business Challenge och har sedan dess bl.a. lanserat tjänsten kommungranskaren, en jämförelsetjänst för alla 290 kommunförsäkringar i Sverige. Bolaget växer snabbt och har redan fått in tusentals fall som de aktivt hanterar via sin plattform.

 

Investeringen ska användas till att fortsätta vidareutveckla plattformen samt lansera nya värdeskapande tjänster för både konsumenter och försäkringsbolagen. Ett problem idag är att många missar sin rätt till ersättning för kvarstående besvär såsom ärr eller stelhet/smärta från t.ex. en bruten fot eller skadat knä. Anledningen till detta är att i majoriteten av fallen vet man inte vilka försäkringar man är täckt av eller vilka rättigheter man har hos de olika försäkringsbolagen.

 

Insurello kommer även hjälpa försäkringsbolagen att mer och mer automatisera och förenkla sin hanteringsprocess av dessa fall via sin digitala plattform.

 

”Vår vision är att alla ska få ut den ersättning de förtjänar när olyckan varit framme. Med den här investeringen har vi möjlighet att fortsätta bygga vidare på vår plattform för att lansera nya tekniska lösningar för kunden – för att kunna hjälpa fler få den ersättning de förtjänar”, säger Marcus Janback.

För mer information, vänligen kontakta:

Marcus Janback, grundare och vd, Insurello

marcus@insurello.se

+46 790 111 222

 

Om Insurello

Insurello är en tjänst för att hjälpa människor få ut rätt ersättning från alla försäkringar som är aktuella vid olyckor. Vi granskar varje ärende för att se om ersättning är aktuell och driver sedan försäkringsärendet för privatpersoners räkning. I fall då ersättning för kvarstående besvär betalas ut erhåller kunden 75% av totalbeloppet. I fall där ersättning inte utgår tar Insurello inte ut någon avgift.