Insurello tar in 25 miljoner kronor i nyemission

Insurello tar in 25 miljoner kronor i en nyemission där Schibsted Growth blir ny delägare och Luminar Ventures utökar sin existerande investering. Insurello är en uppstickare inom försäkringsbranschen med en digital tjänst som hjälper kunderna att på ett enkelt sätt söka försäkringsersättning vid personskador.

Insurello har sedan starten 2017 blivit utsett till ett av top-100 Insurtech bolag i världen samt dubblat personalstyrkan det senaste året till att idag vara 30 personer.

“Vi älskar fintech och vi älskar Insurellos vision att förenkla för konsumenter, som vi på Schibsted stöttar fullt ut. Marcus har också både samlat ett starkt team och byggt en imponerande produkt som tydligt utgår från konsumenternas behov. Det är något som vi gärna investerar i och hjälper att utvecklas vidare.”

Pontus Ogebjer, Investment Manager på Schibsted Growth.

“Marcus är en mycket driven och talangfull entreprenör, som har överlevererat på alla fronter sedan vi investerade första gången. Bland annat genom att stärka upp teamet med erfarna och talangfulla personer inom growth, produktutveckling och tech vilket är en mycket viktig egenskap hos en grundare. Insurello växer fort men har bara petat på ytan av det värdeskapande som digitalisering kommer att medföra till försäkringsbranschen.”

General Partner Jacob Key på Luminar Ventures.

Personskador drabbar ca 600 000 människor varje år, men många av dessa missar att hämta ut den ersättning de är berättigade till. Detta beror på flera faktorer men framförallt för att det är krångligt för kunderna att driva och förstå processen för att få ut den ersättning man har rätt till.

“Vi kämpar för att alla ska få rätt ersättning, oavsett tidigare erfarenhet, kunskap eller bakgrund. Tyvärr missar många att få pengar som de har rätt till. Vi kan hjälpa försäkringsbolagen att automatisera och förenkla sin hanteringsprocess av dessa fall via vår plattform, och på så vis även hjälpa fler privatpersoner att få rätt ersättning.”

Marcus Janback, vd och grundare av Insurello.

Det nya kapitalet ska framförallt användas för produktutveckling. Men en viktig del blir också att skapa medvetenhet kring rätten till ersättning vid olika sorters personskador.

För ytterligare information, kontakta:

Marcus Janback, Insurello, press@insurello.se   

Pontus Ogebjer, Schibsted Growth, 070 525 21 47 eller pontus.ogebjer@schibsted.com

Jacob Key, Luminar, jacob.key@luminarventures.com

Historien bakom Insurello

Under sin skadedrabbade barndom fick Marcus hjälp med sina försäkringsärenden av sin mor som jobbat som skadereglerare på försäkringsbolag i över 20 år. Hans ärenden var alltid i trygga händer hos en expert och hon såg till att rätt utbetalning betalades ut av försäkringsbolaget, och om det fanns andra försäkringar som gällde som man vanligtvis inte känner till. När Marcus sedan i vuxen ålder insåg hur många vänner som missade möjligheten att få ut rätt ersättning så uppkom idén om att starta Insurello, där vi har transformerat expertisen från Marcus mor till en enkel digital lösning så att du som kund får den ersättning du förtjänar.

I media:

https://digital.di.se/artikel/startupbolag-sakrar-dina-forsakringspengar

https://www.breakit.se/artikel/20582/insurello-far-in-25-miljoner-schibsted-och-luminar-ventures-satsar