Insurello når 200 miljoner i utbetald försäkringsersättning och tar in 150 miljoner i ny investeringsrunda

Konsumenttjänsten Insurello, som hjälper konsumenter att få rätt ersättning, tar in ytterligare 150 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av Nordstjernan Growth. Även de tidigare ägarna Schibsted och Inventure fortsätter att investera i bolaget. De nya investeringarna kommer efter Insurellos påbörjade expansion, både i nya vertikaler och marknader.

Insurello, som hjälper konsumenter att hitta okända försäkringar och att få ut den ersättning de har rätt till, har efter ett starkt tillväxtår stängt en ny investeringsrunda på totalt 150 miljoner kronor. Investeringen kommer att finansiera fortsatt internationell expansion och vidareutveckling av bolagets skalbara plattform. Med ett nyligen genomfört bolagsförvärv i ryggen, som hjälper privatpersoner att få rätt mot flygbolag vid förseningar, siktar Insurello på att både slå sig in på fler marknader och att etablera fler vertikaler för att bli en samlingsplats för att hjälpa individer med ersättningar.

I samband med investeringen välkomnar Insurello det stiftelseägda investeringsföretaget Nordstjernan, som leder investeringsrundan genom Nordstjernan Growth och blir en partner för långsiktig värdetillväxt.

”Jag är väldigt glad att välkomna vår nya investerare. Tillsammans med våra befintliga investerare och vårt fantastiska team på Insurello är vi ivriga att fortsätta expandera till nya marknader och i fler vertikaler för att kunna förverkliga vår vision om att ge rättvisa till alla”, säger Insurellos VD Marcus Janback.

”Insurello är den andra investeringen inom Nordstjernans nya tillväxtinitiativ, Nordstjernan Growth. Vi är imponerade av teamet bakom Insurello och verksamhetens skalbarhet och ser en stor potential i att introducera tjänsten på fler marknader och i flera vertikaler. Vi tror att Nordstjernan Growth passar väl som partner i den fas där bolaget befinner sig”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

Även befintliga ägarna Schibsted samt Inventure tar del i rundan.

”Vi har backat Insurello i två år nu där bolaget hela tiden fortsatt att bevisa sin styrka, både genom resultat och att väldigt många människor får den hjälp de förtjänar genom Insurellos tjänst. Marcus och hans team visar också hur fintech kombinerat med ett attraktivt erbjudande är en riktig vinnare. Därför fortsätter vi att investera och ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen”, säger Dan Ouchterlony, Head of Financial Services & Venture, Schibsted. 

”Efter ett drygt år som delägare och investerare i Insurello, där vi sett hur bolaget gått från att vara starka i Sverige till att även göra avtryck i både Danmark och Frankrike, var det helt givet att fortsätta vara med på resan att göra Insurello till Sveriges nästa stora succébolag. Att man därtill lyckats expandera till ett flertal nya vertikaler under samma korta tidsperiod indikerar både vilken efterfrågan som finns och samtidigt vilket grymt team Insurello har med Marcus i spetsen”, säger Linus Dahg, partner på Inventure.

Bakgrund

I Sverige drabbas cirka 600 000 människor av personskador varje år, men många får inte ut den ersättning de är berättigade till. Det beror främst på att ärendena kan vara krångliga att driva och att många ofta täcks av försäkringar de inte känner till. Samma problematik finns vid försenade flyg, vilket ligger bakom det nyligen genomförda bolagsförvärvet.

Insurello har sedan starten 2016 blivit utsett till ett av världens hundra främsta Insurtech-bolag och har trots en rådande pandemi dubblat personalstyrkan, som nu uppgår till över 100 personer. Totalt har bolaget hanterat över 200 000 ärenden och fått in över 200 miljoner kronor i ersättning till sina kunder.

Under det fjärde kvartalet 2020 lanserades Insurello i Danmark och under andra kvartalet 2021 tog bolaget även ett kliv in i Frankrike och planerar att lansera i fler länder inom en snar framtid. Utöver den geografiska expansionen utökar även bolaget antalet vertikaler och ersättningsmöjligheter för konsumenter, för att kunna erbjuda rätt ersättning till alla.

Om Insurello
Insurello är en konsumenttjänst som hjälper privatpersoner att få de försäkringsersättningar de har rätt till. Genom smart teknik och kunniga medarbetare kan Insurello hitta försäkringar som konsumenten täcks av och se till att konsumenter får den ersättning du har rätt till efter ett olycksfall. Insurello har sedan starten 2016 hanterat över 200 000 ärenden och hjälpt konsumenter att få ut över 200 MSEK i ersättning.

Om Nordstjernan
Nordstjernan är ett stiftelseägt investeringsföretag, som genom aktivt ägande skapar långsiktig värdetillväxt. Sammanlagt omsätter Nordstjernans innehav över 100 Mdr SEK och har omkring 50 000 anställda. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se

Om Inventure VC
Inventure är en riskkapitalfond som specialiserat sig på att hjälpa sina portföljbolag med talang och expansion. Sedan 2005 har teamet investerat i över 70 företag, allt från deep tech till konsumenttjänster, inklusive Wolt, Swappie och Insurello. Med sina förvaltade tillgångar på 230 miljoner euro fokuserar Inventure på seed- och serie A-investeringar i Norden och Baltikum, med kontor i Helsingfors och Stockholm.

Om Schibsted
Schibsted är en mediekoncern som består av digitala varumärken med över 5 000 anställda. Miljontals människor interagerar med Schibsteds företag varje dag genom deras online-marknader, mediehus och digitala tjänster.