5 udda försäkringar du inte visste fanns

Att veta vart gränsen går för vad man ska försäkra är inte alltid en självklarhet. Därför listar vi här försäkringar du förmodligen inte behöver – och förmodligen inte ens visste om fanns.

1. Försäkring mot spöken 
En försäkring som täcker om du, mot förmodan, skulle bli skadad eller värre av spöken eller poltergeists.

2. Försäkring mot utomjordingar 
Om du känner dig rädd för att bli kidnappad av utomjordingar – då är detta försäkringen för dig.

3. Försäkring för supporters
Att försäkra spelare är inget nytt, något som ofta kommer till användning för diverse idrottsskador som inträffar på plan. Men att förlora en viktig match eller mästerskap kan vara minst lika jobbigt för fansen som för spelarna. För dem som känner sig extra nedstämda finns möjlighet att teckna en försäkring som skyddar fansen mot den smärta som kan uppstå om det inte går bra för ens lag.

4. Tacoförsäkring
Att fredagstacos är heligt är inget nytt, men en taco-försäkring kanske är. Detta är dock inget för den svennen att teckna, utan det var företaget Taco Bell som gjorde en vadslagning. Om rymdstationen Mir, som 2001 var påväg tillbaka till jorden, landade inom ett visst område som Taco Bell hade satt upp så skulle de bjuda alla Amerikaner på taco. Dessvärre landade den inte inom området och amerikanerna blev således utan tacos. Dock hade Taco Bell helgarderat sig med en försäkring så att de skulle slippa stå för kostnaden själva.

5. Försäkring för håravfall på bröstet
Om du anser att ditt brösthår är en stort del av dig själv är detta försäkringen för dig. Kravet för att få ut ersättning? Han, eller hon, ska ha tappat 85% av brösthåret.

Andra udda försäkringar är försäkring om du skulle tappa humorn, avlida av överdrivet skratt eller att försäkra specifika kroppsdelar som ett skägg eller ett par ben.


Är du nyfiken på vilken typ av skador som generellt brukar ge ersättning? Här kan du läsa om de vanligaste skadetyperna som är berättigade ersättning!

FLER KUNDHISTORIER
Läs mer om varför våra kunder är så nöjda