5 tips för att få ut rätt försäkringsersättning vid en olycka

Att tänka på vid en olycka

Det är inte ovanligt att vi någon gång i livet skadar oss lite allvarligare som t.ex. en fraktur. Dessa skador leder inte bara ofta till operation, stygn och rehab, utan kan tyvärr lämna kvarvarande besvär som ärr och/eller rörelseinskränkning (även kallat medicinsk invaliditet).

Vad du ska tänka på för att se till att du får ut den försäkringsersättning du förtjänar när du varit med om en olycka.

  • Besök alltid läkare när du skadat dig!
  • Se till att inte vänta för lång tid med att anmäla din skada. Du riskerar då att den blir preskriberad och missar således möjlighet till ersättning.
  • Du bör anmäla din skada oavsett, dock kan det vara bra att veta att skadan ska uppfylla definitionen av ett olycksfall. Ett olycksfall defineras som en plötslig, oförutsedd och yttre händelse. Är du tveksam kan du ta kontakt med Insurello för att få svar på ditt fall och bespara dig jobb i onödan.
  • Undersök om du har fler ersättningar som är aktuella, t.ex. via arbetsgivaren, eventuell partner eller målsman, kommunen, idrottsklubben, facket eller diverse myndigheter. Insurello hjälper dig undersöka alla eventuella försäkringar vid skador.
  • Det är alltid bäst att se över att dina försäkringar passar din livssituation och behov innan en skada inträffar.

Varit med om en olycka? Insurello driver försäkringsärenden åt skadade och minimerar din nedlagda tid, gör processen förståelig och ser till att hitta alla försäkringar för att se till att du får den ersättning du förtjänar.

Är du nyfiken på om du har rätt till ersättning? Gör testet på 30 sekunder och se om du har rätt till ersättning!

Vill du hellre läsa om några av våra kunder? Läs om Amanda, Felix eller Moa.

FLER KUNDHISTORIER
Läs mer om varför våra kunder är så nöjda