Inifrån Insurello: Frida

Frida Jakobsson slängde in kökshandduken och sa upp sig från sitt jobb på en restaurang för att börja plugga programmering på egen hand. Några månader senare, närmare bestämt i Maj 2019 så började hon jobba som utvecklare i tech-teamet på Insurello.
Vi frågar Frida om hur det varit att sadla om till utvecklare, pratar 1800-tals-mode, favoritfrukter och partytrick.

Vilken resa! Berätta mer om hur det varit att sadla om till utvecklare.

Som ny i rollen som utvecklare tampas jag ibland med osäkerhet, men genom att vi arbetar mycket tillsammans i grupp så lär jag mig hela tiden nya saker och får stöd och uppmuntran från mina kollegor. Vi jobbar tillsammans för att förbättra vår app så att kundupplevelsen ska bli så bra som möjligt och underlätta arbetet för våra handläggare.

Jag är stolt över att jag bestämde mig för att lära mig programmering och efter att ha pluggat hemma själv i tre månader var jag tillräckligt bra för att få jobb som utvecklare på Insurello.

Det ska du vara! Vad var det som lockade dig till just Insurello?

Mitt första intryck av Insurello var att det kändes som att det var väldigt bra stämning på företaget med engagerade och härliga personer som jobbar här. Dessutom är det fint att arbeta med ett företag som vill göra skillnad och hjälpa människor, och det gör arbetet att känns väldigt meningsfullt och motiverande.

För mig är det jätteviktigt att ha bra stämning på arbetsplatsen. Vi spenderar så mycket tid med varandra under arbetsdagen och jag brinner verkligen för att alla ska trivas och må bra på jobbet. Jag tror dessutom att det är avgörande för hur bra det går för företaget.

Vilken är din favorit i fruktkorgen?

Jordgubbar är väl bär och räknas inte? Annars vattenmelon!

Du får äta middag med vem du vill, död eller levande – vem väljer du?

Jag älskar att läsa skönlitteratur, men har så svårt att välja en författare. Kanske George R.R. Martin så att jag kan få veta hur Game of Thrones-böckerna slutar?

Du har fått låna en tidsmaskin men du får bara en returresa. Vilket år åker du till och varför?

“Jag skulle verkligen vilja kunna pull off att ha huckle på mig.” – Frida Jakobsson

Jag skulle nog välja slutet på 1800-talet. Jag har lite svårt att säga varför egentligen men det känns som en så spännande tid med all fantastiska konst som skapades då och nya moderna idéer. Det är liksom innan hela galna 1900-talet hände! Plus att jag skulle verkligen vilja kunna pull off att ha huckle på mig.

Vilken låt har du på repeat just nu?

Jag kommer förr eller senare alltid tillbaka till Yours to Keep med Teddybears.

Slutligen, vad är den bästa upplevelsen du haft på Insurello?

Det har precis börjat ett gäng nya och det känns så fint att ha blivit en i gänget här och få vara med och välkomna nya!

Insurello växer!

Vi har utvecklat den första digitala lösningen som hjälper människor att få ut rätt ersättning från sina olycksfallsförsäkringar. Vi har redan hunnit etablera oss på marknaden och nu behöver vi dig som viktig kugge i hjulet för att expandera teamet och skala med ytterligare produkter och länder!

Vill du hjälpa människor, förändra en hel bransch, utvecklas både som person och som proffs, så tror vi att du kommer trivas bra i vårt gäng. 

Läs mer om oss och kolla våra lediga jobb här: https://careers.insurello.se